Na Ekonomskom fakultetu pokrenut projekt za zapošljavanje studenata pod nazivom Klub poslodavaca

Na Ekonomskom fakultetu pokrenut projekt za zapošljavanje studenata pod nazivom Klub poslodavaca

Klub poslodavaca je projekt Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru čija je temeljna svrha osigurati bolju i efikasniju vezu između poslodavaca i studenata koji su završili prvi ili drugi ciklus na Ekonomskom fakultetu.

Klub poslodavaca okuplja različita poduzeća iz regije koje karakterizira veliki poslovni uspjeh i društveno odgovoran odnos prema zajednici. Poduzeće postaje član kluba potpisom sporazuma sa Ekonomskim fakultetom. Poslodavci, članovi kluba, imaju pravo raspolagati bazama podataka studenata koji su završili prvi ili drugi ciklus na Ekonomskom fakultetu i koji su se dobrovoljno prijavili u klub. Članstvo u klubu za sva poduzeća je potpuno besplatno i neobvezujuće, što se definira i okvirnim sporazumom o suradnji.

Kroz aktivnosti Kluba poslodavci imaju mogućnost i utjecati na razvoj kompetencija kod budućih studenata i potencijalnih zaposlenika. S druge strane studenti imaju priliku uspostaviti kontakt s potencijalnim poslodavcima, predstaviti im se i doći do moguće prilike za stručnu praksu, stažiranje ili zaposlenje. 

Ekonomski fakulteta želi biti poveznica između potencijalnih poslodavaca i studenata, osiguravajući i jednoj i drugoj strani priliku za ostvarenje vlasitih interesa. 

Svi studenti koji su završili prvi ili drugi ciklus na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostar imaju mogućnost dostaviti zamolbu i životopis na mail klub.poslodavaca@ef.sum.ba

Klub poslodavaca Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru evidentira sve prispjele zamolbe i životopise u jednu jedinstvenu bazu podataka koju dostavlja bez naknade ili bilo kakve druge obveze svim članovima kluba, potencijalnim poslodavcima.

Poduzeća, članovi kluba poslodavaca dobivati će dva puta godišnje bez ikakve obveze baze podataka svih studenata koji su se prijavili u Klub i imati će mogućnost zaposliti neke od tih studenata.

Detalji o Klubu poslodavca na linku: http://ef.sve-mo.ba/hr/klub-poslodavaca