Završena Međunarodna ljetna škola 2018.

Završena Međunarodna ljetna škola 2018.

U suradnji sa University College Southeast Norway i Univerzitetom "Džemal Bijedić", Sveučilište u Mostaru organizirao je Međunarodnu ljetnu školu koja se održala u razdoblju od 21. svibnja do 2. lipnja 2018. godine. na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, Sveučilišta u Mostaru.

Ovo je inače bilo šesto izdanje ovog programa koje teži da polaznicima pruži uvid u teorijske i praktične aspekte međunarodnog ljudskog prava i socijalnog poduzetništva te da na osnovu iskustava razvijenih država u ovim oblasti da pregled naučenih lekcija i otkrića koje su primjenjive i u zemljama u tranziciji.

U sklopu programa bile su uključene i posjete nevladinim organizacijama koje se bave osjetljivim kategorijama stanovništva, gdje su se studenti mogli iz prve ruke upoznati sa raznih problemima društva. U ljetnoj školi sudjelovalo je šezdesetak studenata iz različitih dijelova svijeta gdje su pored neprocjenjivog iskustva mogli ostvariti i 7,5 ECTS boda, a nositelji kolegija su bili profesori Lars Soltvedt i Arnt Farbu.

Sveučilište u Mostaru, Univerzitet "Džemal Bijedić" i University College Southeast Norway nastavljaju suradnju na ovom projektu i dogodine, pa se pozivaju zainteresirani studenti da prate sveučilišne stranice.

https://www.usn.no/english/academics/summer-schools/international-summer-school-mostar/