Predstavljanje 24. broja lista SEF

Predstavljanje 24. broja lista SEF

U utorak, 11. lipnja 2019. godine predstavljen je 24. broj lista SEF studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Uredništvo 24. časopisa se sastojalo od 12 članova, od kojih je samo jedan član imao prethodnog iskustva u uredništvu. Grupa mladih ljudi, studenata od 1. do 5. godine, krenula je u dosta nepoznat projekt, kojeg je u konačnici uspješno realizirala. Na ideju glavnog urednika, Roberta Tokića, časopis je koncipiran na pozitivnom duhu i uspješnim pričama. Pozitivne retke su, uz Roberta, ispisali: zamjenica glavnog urednika Janja Konjevod, zatim Katarina Marić, Karlo Šego, Andrea Drežnjak, Marija Karlović, Antonia Dumančić, Jelena Pehar, Mario Zelić, Ilirjana Spaqi, Ljubica Kolobarić i Ivo Čarapina.

Na samom početku predstavljanja prisutne je pozdravila voditeljica programa Antonia Dumančić i istaknula važnost i značaj časopisa SEF. U ime Fakulteta, a i u svoje osobno ime, prisutnima se, a posebno uredništvu, obratio prodekan doc.dr.sc.Nikola Papac. Dotakao se uvodne pjesme koju su izveli Ljubica Kolobarić i Luka Tomljanović. Stih pjesme „malo mi za sriću triba“ je ono što je danas opisalo raspoloženje svih prisutnih, a pogotovo nas, članova uredništva. Jedna studentska priča koja traje već 16 godina, koja okuplja generacije studenata Ekonomskog fakulteta, daje priliku za izražavanje, upoznavanje, istraživanje i druženje je i više nego dovoljna za sreću.

Doc.dr.sc. Nikola Papac je istaknuo kako je lijepo ostaviti trag i stvarati studentske priče i uspomene. Upravo to je ono što je ostalo nakon mjeseci stvaranja ove priče, lijepe studentske uspomene.

Nakon docenta Papca, riječ je dobio glavni urednik časopisa, Robert Tokić. Baš onako studentski i srdačno, opisao je svoj dojam stvaranja 24. broja SEF-a. Obraćanje je završio riječima poticaja svim studentima za uključivanje u studentski projekt SEF-a, jer kako kaže, tako doprinosimo promociji i Ekonomskog fakulteta ali i Sveučilišta u Mostaru, a samim time dajemo našoj diplomi veći značaj.

Docentica  dr.sc. Maja Letica, koja je svojim intervjuom upotpunila sadržaj novog broja časopisa čestitala je uredništvu na svježini koju su kao novi članovi unijeli u sadržaj časopisa. Mnogo zanimljivih, poticajnih i poučnih poruka je iznijela i u samom intervjuu kojeg preporučamo pročitati.

Osvrt na “priču koja traje…“ je iznio i jedan od bivših urednika SEF-a, Stipan Zovko, te istaknuo prednosti koje je osobno iskusio u „poslovnom svijetu“ zahvaljujući sudjelovanju u časopisu SEF.

Za kraj, obratio se i predsjednik Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta, a ujedno i jedan od članova uredništva, Ivo Čarapina i ovo kratko ali slatko predstavljanje priveo kraju.

Nakon službenog programa, prisutni su se nastavili družiti uz slatke zalogaje iznoseći pozitivne utiske.

 Janja Konjevod