Predstava Ajmo na fuka izvedena samo za studente Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Predstava Ajmo na fuka izvedena samo za studente Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Studenti Ekonomskog fakulteta sa njihovim nastavnicima posjetili su predstavu Ajmo na fuka, koju su samo za njih izveli glumci Saša Oručević i Robert Pehar u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Ajmo na fuka, predstava je pod redateljskom palicom Dragana Komadine. Ova predstava tematizira odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane  i Armije Republike Bosne i Hercegovine te pruža rasplet njihove ratne sudbine na dva načina. Najprije se bavi time kakav je njihov odnos “na nebu” nakon što poginu u ratu, s druge strane njihovim odnosom i zajedničkim životom u poslijeratnom Mostaru.

Predstava za studente Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, organizirana je u suradnji Hrvatskog narodnog kazališta, Studentskog Zbora i Sveučilišta u Mostaru. Interes za predstavu bio je velik, doslovno se tražila stolica više ispred scene HNK Mostar. Predstavi su prisustvovali studenti svih godina Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, kao i njihovi nastavnici.

Studenti su dugim pljeskom pozdravili glumce na kraju predstave te najavili nova druženja s Hrvatskim narodnim kazalištem u budućnosti.