OŽUJSKO BUSINESS CASE CHALLENGE 2023.

OŽUJSKO BUSINESS CASE CHALLENGE 2023.

Žuja te zove na natjecanje u studiji slučaja!

Okupi ekipu, osmislite projekt koristeći svoje znanje, kreativnost i uz timski rad osigurajte vrijedne nagrade i neprocjenjivo iskustvo!

Na koje teme možete da se prijavite?

   1. Žuja i tvoj grad
   2. 
Društveno odgovorna Žuja
   3. 
Slobodna tema

Nagrade koje možete da osvojite?

●        Prvo mjesto  - 1200 KM
●        Drugo mjesto - 500 KM
●        Treće mjesto -  300 KM

Kako do rješenja?

●        Napravite istraživanje/anketu, pitajte prijatelje šta misle o Žuji i glavnim konkurentima (dva ključna konkurenta).
●        Napravite mini istraživanje/anketu na odabranu temu koje će biti osnova za kreiranje projekta.
●        Osmislite projekt na neku od zadanih tema.
●        Razradite projekt sa detaljno definiranim aktivnostima, vremenskim okvirom, zaključcima.
●        I na kraju, dobro se zabavite, doživite neprocjenjivo iskustvo i osvojite vrijedne nagrade!

Prijave: pp.efmo@gmail.com (link na dokument prijave)
Dodatne informacije na ef.sum.ba ; https://www.facebook.com/efsumba/ kao i www.cerk.info i na www.facebook.com/karijera/
Rok za slanje prijava je 08.12.2023. godine. Rok za dostavu rješenja je 12.12.2023. godine.

Format rješenja: Prezentacija (u formatu po izboru) i projekt u WORD dokumentu.

NATJEČAJ JE OTVOREN ZA STUDENTE  FAKULTETA GRADA MOSTARA

Prijaviti se možete u timu od maksimalno 3 člana. Obavezno uz prijavu naglasiti ime, prezime, fakultet, broj indeksa i naziv tima.

Svi prijavljeni mogu učestvovati i na online događaju „MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY“ koji će se održati 02. 12.2023. godine a na kojem će domaći i inozemni predavači govoriti o interesantnim temama iz oblasti marketinga, istraživanja tržišta, vještine prezentiranja i drugim za mlade korisnim temama.

Odaberi jednu od tema:

1.       Žuja i tvoj grad

Osmislite nastup Žuje po regijama i/ili većim gradovima u BiH (Mostar, Sarajevo, Tuzla, Zenica itd.) i brand dodatno približite potrošačima. Osmislite način na koji Žuja treba da komunicira (lokalno relevantne poruke po regijama i/ili većim gradovima i vizuali po kojima su prepoznatljivi) i plan  aktivnosti  koje  bi se realizirale u okviru projekta! Kreirajte inovativan način promocije (u skladu sa specifičnostima županija/kantona i/ili gradova) kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print). Identificirajte specifičnosti regija ili gradova i bitne događaje na kojima Žuja treba da bude prisutna kao i nagrade za potrošače.

2.       Društveno-odgovorna Žuja

Osmislite društveno-odgovorne projekte koji bi se mogli realizirati kako bi unaprijedili stanje i dodatno izgradili imidž Ožujsko brenda. Osmislite kako Žuja treba da djeluje na društveno-odgovoran način kao i plan aktivnosti koji bi se realizirao u okviru projekta. Kreirajte projekat i osmislite na koji način Žuja može biti pozitivan primjer u segmentu društvene odgovornosti na tržištu i odgovorna u zajednici u kojoj djeluje.

3.       Slobodna tema

Ukoliko imaš potpuno novu ideju, ova tema je pravi izbor za tebe. Pokaži svoj kreativan i inovativan duh i kreiraj aktivnosti kojima ćeš na najbolji način promovirati Ožujsko pivo.

Prijave: pp.efmo@gmail.com

Dodatne informacije: ef.sum.ba; https://www.facebook.com/efsumba/ kao i www.cerk.info i na www.facebook.com/karijera/

Rok za slanje prijava je 08.12.2023. godine. Rok za dostavu rješenja je 12.12.2023. godine. Finale 15.12.2023. u Mostaru.

Sretno i živjeli!