Japanski studenti u studijskoj posjeti Ekonomskom fakultetu

Japanski studenti u studijskoj posjeti Ekonomskom fakultetu

Skupina japanskih i korejskih studenata predvođenih prof. Taro Tsukimurom (Doshisha University Kyoto, Japan) je u sklopu studijskog putovanja po Europi posjetila Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Prilikom posjete organizirana je zajednička radionica studenata s ciljem obostranog upoznavanja običaja i praksi te definiranja područja zajedničke suradnje u budućnosti. U susretu su istaknute mogućnosti realizacije različitih znanstveno – istraživačkih, stručnih i obrazovnih projekata vezanih za gospodarstvo, financije, računovodstvo, poduzetništvo i turizam, kao i na razmjenu studenata i nastavnog osoblja. Inicijativu za ovaj sastanak dao je Hideyuki Sakamoto, veleposlanik Japana u BiH koji je ranije posjetio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru sa željom da se utvrde i prodube odnosi Japana i Bosne i Hercegovine na svim razinama.

Zaključak susreta i zajedničke radionice je da se ovakvi susreti studenata trebaju nastaviti, te da period razmjene treba biti duži s traženjem mogućnosti obostrane razmjene studenata i nastavnog osoblja.