IV. Studijsko putovanje studenata Ekonomskog fakulteta

IV. Studijsko putovanje studenata Ekonomskog fakulteta

Kako je postalo već tradicionalno i ove godine, već četvrtu godinu zaredom Forum studenata Ekonomskog fakulteta (FSEF) je organizirao Studijsko putovanje studenata Ekonomskog fakulteta, u periodu od 17.-21.3.2016. Putovanje je uspješno realizirano, a ovog puta destinacija je bila Milano - grad poznat po poslovanju, bankarstvu i modi.

Za svakog studenta ovo putovanje je bilo nezaboravno iskustvo jer smo imali priliku posjetiti glavno sjedište UniCredit banke u Milanu. Koristimo priliku da se posebno zahvalimo profesoru Željku Šumanu koji nam je pomogao da stupimo u kontakt s g. Giannantoniom de Ronijem i gđom. Rositom Ierardi koji su bili srdačni i gostoljubljivi domaćini te nas proveli kroz glavnu zgradu UniCredita koja je ujedno i najveća zgrada u Milanu, ali i Italiji. Imali smo priliku vidjeti novosti koje UniCredit banka uvodi u svojim poslovnicama širem Italije koje će ubrzo doći i na naše područje. Također smo se detaljno upoznali sa poslovanjem UniCredit banke kako u svijetu tako i u Italiji te čuli kako je ekonomska kriza u Italiji utjecala na cijeli bankarski sektor u toj zemlji, samim tim i na UniCredit banku. Ova posjeta je svim studentima pružila prilku da vidi kako funkcionira glavno sjedište banke koja je jedna od vodećih banaka na području Bosne i Hercegovine.

Glavni grad regije Lombardije sve studente je jednostavno ostavio bez daha. Milanska katedrala je toliko specifična i očaravajuća da pogled na nju svi moraju doživjeti. Pored Milanske katedrale tu je i drugi niz znamenitosti (La Scala, dvorac Sforza, Galleria Vittorio Emanuele II...) koje se jednostavno moraju vidjeti.

Zadnji dan putovanja studenti su iskoristili za posjet čarobnim jezerima Como i Lugano (Švicarska). Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ova mjesta izuzetnim turističkim atrakcijama.

Ovim putem zahvaljujemo se prije svega Studentskom zboru Ekonomskog fakulteta koji je dao svoj veliki doprinos kako bi se putovanje moglo realizirati, ali zahvale idu i drugim sponzorima: Ožujsko pivo, Binvest d.o.o. i Noćni klub Drugi Način. Posebno hvala i agenciji Kosmpolit i vodiču Aleksandri Dojčinović koji su pomogli da se ovo putovanje uspješno realizira.

Ivona Ćorić,
Organizator