Promocija knjige Marije Čutura i Maje Arslanagić Kalajdžić

Promocija knjige Marije Čutura i Maje Arslanagić Kalajdžić

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti (FMON) upriličena je promocija knjige pod naslovom „Potrošački etnocentrizam u teoriji i praksi poticanja kupovine domaćih proizvoda“, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Knjigu su u suautorstvu napisale Marija Čutura, izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i Maja Arslanagić Kalajdžić izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Izdavanje knjige podržalo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti,  uzimajući u obzir značaj potrošačkog etnocentrizma, kako u akademskom tako i u kontekstu kreiranja strategija poticanja kupovine domaćih proizvoda.

O knjizi su govorile recenzentice Dubravka Sinčić Ćorić redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Melika Husić Mehmedović redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Ispred Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru nazočnima se obratio prodekan Nikola Papac.

Pored prodekana Nikole Papca, tijekom promocije obratili su se: rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, redoviti profesor, pomoćnik ministrice FMON mr. Jasmin Branković i predsjednik Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine dr.sc. Marko Šantić.

Nakon uspješno upriličene promocije u Sarajevu u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti planirana je promocija i u Mostaru.