Početak nastave u akademskoj 2023./2024. godini

Početak nastave u akademskoj 2023./2024. godini

Nova akademska 2023./2024. godina započela je uvodnim predavanjima u ponedjeljak 2.10.2023. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dana 2.10.2023. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru počela je nova akademska 2023./2024. godina susretom studenata s dekanom, prodekanima te predstavnicima studentske službe i Studentskog zbora.

Dekan Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc. Igor Živko, zaželio je studentima dobrodošlicu na Ekonomski fakultet. Dekan je zaželio dobrodošlicu brucošima i iskazao zadovoljstvo što je veliki broj studenata birao ovu visokoškolsku instituciju kao mjesto svoga akademskog obrazovanja. U tom kontekstu naglasio je značaj i ulogu ekonomije u životu društva i pojedinca što je posebno naglašeno posljednjih godina. 

Prodekan, voditeljica studentske službe i predstavnici studenata pružili su im upute i informacije o funkcioniranju Fakulteta, od ISS sustava, radu službi, organizacije nastave, kao i projektima koji su im dostupni.

Studenti su pored ovog imali priliku vidjeti uvodno video obraćanje rektora Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Zorana Tomića (pozdravni govor nalazi se na sljedećem videolinku na Youtubeu) koji je studentima zaželio dobrodošlicu na Sveučilište u Mostaru te poručio da vjeruju u sebe i svoje snove te da hrabo preuzmu inicijativu i odgovornost. Upornim radom, požrtvovnošću i borbom sve je moguće ostvariti naglasio je rektor. Na koncu rektor je poručio brucošima da ih prepušta fakultetima i profesorima te im zaželio da budu uzor i nada ovog društva.

Pored rektora studentima se video obraćanjem obratila i v.d. predsjednica Studentskog zbora SUM-a Ana Šego (pozdravni govor nalazi se na sljedećem videolinku na Youtubeu) koja je studentima zaželjela dobrodošlicu te predstavila projekte koje radi Studentski zbor i pozvala ih da odaberu nešto za sebe i priključe se. 

Nastava za starije godine u zimskom semestru akademske 2023./2024. će započeti 9. listopada 2023. godine.