Završeno 12. natjecanje „Poduzetništvo studenata – od ideje do realizacije poduzetničkih projekata“

Završeno 12. natjecanje „Poduzetništvo studenata – od ideje do realizacije poduzetničkih projekata“

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru održao je u srijedu (25. travnja 2018. godine) finale natjecanja za najbolji studentski poslovni plan za akademsku 2017/2018. godinu i najboljim podijelio prikladne nagrade i certifikate.

Natjecanje se organizira u sklopu projekta ,,Poduzetništvo studenata – od ideje do realizacije poduzetničkih projekata“, koji se provodio uz financijsku potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

U natjecanju je sudjelovalo preko 40 timova studenata Sveučilišta u Mostaru, a od šesnaest poslovnih planova koji su ušli u završni izbor, odabrano je pet za finalne prezentacije.

Ovakvo se natjecanje organizira već dvanaestu godinu zaredom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a cilj je, prije svega, poticanje i promoviranje poduzetništva i inovacija.  Također, nastoji se studente potaknuti na  aktivan angažman te kreiranje poduzetničkog pothvata  kao nešto što je pozitivno i nešto čime se, na neki način, može nadići današnja kriza.

Konačnu odluku donio je stručni žiri u sastavu: Josip Tomičić (Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta), Ivan Jelčić (HERAG - razvojna agencija), Goran Dodig (INTERA Tehnološki Park), Tomislav Majić (LINK Mostar – Udruženje za poduzetništvo i posao), Maja Vican (REDAH), Dalibor Miloš (poduzetnik) te svakako nastavno osoblje Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru (prof. dr.sc. Zdenko Klepić, doc.dr.sc. Nikola Papac i  asistentica Lidija Šunjić, mag.oec). .

Tri najbolja poslovna plana su nagrađena novčanim nagradama koje osigurava Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta te prigodnim certifikatima:

  1. mjesto – studenti Marija Šiljeg i Robert Tokić s poslovnom idejom ,, Proizvodnja i prodaja zaklona kontejnera za otpad, zaklona za bicikle i automobile, žardinjera, drvenih klupa i drvenih kanti za smeće- Madera“ te nagradom od 1000KM
  2. mjesto – studenti Sara Sudar i Mirko Matijević sa poslovnom idejom ,, Vizion- profesionalno rješenje u svijetu nogometa“ te nagradom od 600KM
  3. mjesto –    studenti Magdalena Kraljević i Oliver Rotim sa poslovnom idejom ,, Pripreme za državnu maturu i prijemne ispite- Presto“ te nagradom od 400KM.

 

Hvala svima koji su podržali ovaj projekat !