VI. SUSRET KATEDRI ZA RAČUNOVODSTVO

VI. SUSRET KATEDRI ZA RAČUNOVODSTVO

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru tradicionalno organizira VI. Susret katedri za računovodstvo ekonomskih fakulteta zemalja regije. Skup se održava od 11.-13.7.2019. godine u prostorima „EKO FIS“ Vlašić.

Skup čine tri zasebna događaja:

 A. 11.7.2019. godine (četvrtak) - Interkatedarski skup – susret nastavnika katedri za računovodstvo i reviziju ekonomskih fakulteta zemalja regije (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija i Crna Gora) koji je prigoda za razmjenu znanja i iskustava, dobrih praksi u nastavi, promocija udžbenika te razvoj zajedničkih projekata

 B. 12.7.2019. godine (petak)  Znanstvena konferencija „Stanje i perspektive računovodstvene profesije u jugoistočnoj Europi – znanja i vještine za budućnost“ – obuhvaća izlaganje novih istraživačkih radova i nalaza te rasprave o istima, u okviru konferencije biti će održana i regionalna doktorska radionica za studente poslijediplomskih doktorskih studija

 C. 12.7.2019. godine (petak) – okrugli stol „Potrebe i mogućnosti razvoja programa cjeloživotnog učenja u računovodstvenoj profesiji sukladno Međunarodnim obrazovnim standardima i zahtjevima nacionalnog i EU tržišta“ – događaj koji omogućuje blisku suradnju i razmjenu ideja između akademske zajednice, profesionalnih tijela u računovodstvu i reviziji  te gospodarstva.

U šestom po redu Susretu katedri za računovodstvo ekonomskih fakulteta zemalja regije, a kojeg organizira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, sudjeluje 45 sudionika, na znanstvenoj konferenciji bit će izloženo 15 radova, u okviru  doktorske radionice svoje doktorske istraživačke probleme iznijet će 5 doktoranda.

U radu sudjeluju predstavnici Saveza računovođa, revizora i financijskih djelatnika F BiH te Revizorske komore F BiH te predstavnici profesionalnih računovodstvenih tijela iz Republike Hrvatske.

Link na V. Susret katedri za računovodstvo 2018

KONAČNA AGENDA VI. SUSRETA KATEDRI ZA RAČUNOVODSTVO ZEMALJA REGIJE