Veleposlanik Japana boravio u radnoj posjeti na Ekonomskom fakultetu

Veleposlanik Japana boravio u radnoj posjeti na Ekonomskom fakultetu

Dana 23.5.2019. godine veleposlanik Japana, gosp. Hideyuki SAKAMOTO boravio je u radnoj posjeti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dekanica Ekonomskog fakulteta prof.dr.sc. Mila Gadžić, zajedno sa prodekanima primila je u radnu posjetu gosp. Hideyuki Sakamota, veleposlanika Japana. Dekanica Gadžić upoznala je veleposlanika Sakamota o svim aktivnostima i projektima koji se realiziraju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
U razgovoru su na poseban način istaknute mogućnosti realizacije različitih znanstveno – istraživačkih, stručnih i obrazovnih projekata vezanih za gospodarstvo, financije, računovodstvo, poduzetništvo i turizam, kao i na razmjenu studenata i nastavnog osoblja. Poseban naglasak razgovora stavljen je na mogućnosti povezivanja Ekonomskog fakulteta, ali i Sveučilišta u Mostaru s razvojnom agencijom JICA (Japan International Cooperation Agency).
Gosp. Sakamoto drugi je u nizu veleposlanika Japana koji su posjetili Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru u posljednje dvije godine, a glavni cilj je određivanje područja od zajedničkog interesa i realizacija zajedničkih projekata. 
Radni sastanak nastavljen je radnim ručkom i druženjem veleposlanika i uprave Fakulteta.