UNIGEM projekt – online radionica za upoznavanje s kampanjom 16 dana aktivizma

UNIGEM projekt – online radionica za upoznavanje s kampanjom 16 dana aktivizma

UNIGEM projekt, čiji je i Sveučilište partner, je četverogodišnji projekt kojeg provodi 17 sveučilišta iz regije, pod pokroviteljstvom veleposlanstva Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini i uz operativnu podršku TPO fondacije. Cilj je projekta prevencija i borba protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.

Online radionica na temu Rodne ravnopravnosti na tržištu rada bit će održana u srijedu, 24. studenog s početkom u 10.00, na Google Meet platformi.

Poveznica će biti poslana sudionicima na elektronske adrese putem kojih su se prijavili, sat vremena prije početka održavanja.

Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLKfFHEh5aavomUjMU_Dr4N8plWovYIOi5TMQA3sDDJVRypQ/viewform

Tijekom radionice sudionike će se upoznati s terminima rodne ravnopravnosti na tržištu rada, teorijama i pokazateljima diskriminacije na tržištu rada te rezultatima pojedinih istraživanja u Bosni i Hercegovini. Na koncu, dat će se praktična iskustva i smjernice u svrhu smanjenja i prevencije. 

Kroz radionice studente će se upoznati s aktivnostima u okviru projekta „16 dana aktivizma“ i ulogu studenata u preuzimanju i provođenju aktivnosti, kao i s osnovnim pojmovima i izazovima na području ravnopravnosti u našim okvirima.