Svečana promocija Ekonomskog fakulteta u Vitezu

Svečana promocija Ekonomskog fakulteta u Vitezu

Dana 29.11.2022. godine održane je promocija diplomanata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Sveučilišnom centru Vitez.

Ovaj svečani dan za diplomante Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i njihove obitelji započeo je u Sveučilišnom centru u Vitezu u nazočnosti roditelja, rodbine, prijatelja, kolega studenata i profesora gdje je održana svečana promocija diplomanata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, centra u Vitezu.

Na promociji u Vitezu je promovirano pet stručnih prvostupnika: Martina Lovrić, Andrea Vranješević, Amer Hrustić, Žana Babić i Matea Bilić i pet magistara ekonomije: Martina Jurčević, Marta Bošnjak, Jadranko Rajić-Mišković, Amar Alijagić i Karla Gudelj.

Diplomantima i njihovim obiteljima obratio se dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Igor Živko. Na početku obraćanja diplomantima u Vitezu dekan je čestitao diplomantima, njihovim roditeljima, rodbini i prijateljima jer je ovaj dan za sve njih posebna nagrada za mnoga odricanja, strepnje i radosti za svaki položeni ispit kao i materijalnu i moralnu podršku bez koje bi bilo teško ostvariti sve želje i ambicije te završiti željeni ciklus obrazovanja. Na poseban način je istakao upravo tu društvenu ulogu ekonomiste u modernom društvu koje se nalazi pred izazovima gospodarske krize te ulogu ekonomista u stvaranju moderne i drugačije domovine i društva u kojem živimo. Dekan je u svome govoru pozvao sve da ostanu u svojoj domovini te da budu nositelji promjene i napretka svojim znanjem i sposobnostima. U svome govoru dao je poseban naglasak na činjenicu da Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru u centru Vitez obrazuje ekonomiste različitih profila od 1998. godine što pokazuje posebnu, iskrenu i duboku vezu matice u Mostaru i centra u Vitezu.