Svečana promocija Ekonomskog fakulteta - Mostar

Svečana promocija Ekonomskog fakulteta - Mostar

Dana 15. i 16.12.2021. godine u amfiteatru Ekonomskog fakulteta održana je svečana promocija diplomanata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Promovirano je 214 diplomanata, od čega 26 stručnih prvostupnika/bachelora ekonomije, 72 prvostupnika/bachelora ekonomije te 14 magistara ekonomije koji su završili dvogodišnji diplomski studij i 94 magistar ekonomije sa završenim jednogodišnjim diplomskim studijem.

Na početku promocije diplomantima se obratio dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Igor Živko koji je kazao kako su iza njih godine truda, učenja i rada koje su okrunjene ovim svečanim događajem, a pred njima je iskorak u novu fazu života i osobnog razvoja.

„Vrijeme koje ste utrošili studirajući jer ste znali što želite doseći, gdje hoćete biti i što je potrebno poduzeti kako bi dosegli cilj dovoljno govori o vama, vašoj upornosti, želji i nastojanjima.

Vi, poštovani diplomantice i diplomanti trebate nastaviti rasti i razvijati se s odgovornošću prema profesiju koju ste birali, ali i prema društvu iz kojeg ste došli i njemu se obogaćeni znanjima vraćate. Nemojte se bojati pokazati što znate i dokazivati ono u što vjerujete jer samo tako možemo mijenjati ono što nije dobro i učiniti dobro boljim. Tijekom studija i vi sami osjetili ste utjecaj različitih nestabilnosti (financijske krize, političke i socijalne nestabilnosti, emigraciju, COVID-19, inflaciju). Sve ove ekonomske kategorije stvaraju probleme u funkcioniranju društva, ekonomije i pojedinaca. Na sve ove probleme tražio se odgovor ekonomista svih profila, istih onih koje mi ovdje danas promoviramo u granama marketing, menadžment, računovodstvo, financije. Ekonomisti su donosili odluke i djelovali. Svjesni da nije svaka mjera  bila prava terapija nisu se obeshrabrili nego nastavljaju tragati za rješenjima i boljitku društva. Želim da i vi budete u redovima i u ravni s ovakvim ekonomista, da na vrijeme identificirate probleme, predlažete rješenja, radite za dobrobit svih nas“, kazao je dekan Živko.

Čestitavši diplomantima na stečenim diplomama, poželio je svima puno uspjeha u novom životnom poglavlju te ih je pozvao na daljnje usavršavanje u skladu sa vremenom u kojem žive.

Link na galeriju slika: Službene slike Promocija Mostar 2021.