Svečana promocija Ekonomskog fakulteta

Svečana promocija Ekonomskog fakulteta

Dana 11.12.2018. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u nazočnosti roditelja, rodbine, prijatelja, kolega i profesora održana je svečana promocija diplomanata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Promovirano je 226 diplomanata, od čega 102 prvostupnika/bachelora ekonomije, 44 stručna prvostupnika/bachelora ekonomije i 80 magistara ekonomije (8 magistara ekonomije sa završenim dvogodišnjim diplomskim studijem i 72 magistra ekonomije sa završenim jednogodišnjim diplomskim studijem).

Na početku promocije diplomantima se obratio prof.dr.sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru koji je kazao: „Ova svečanost simbolizira jedan kraj, ali i početak nečega novoga. Naša suradnja s vama treba živjeti i dalje. Želimo čuti vas, jer želimo znati što je potrebno ispraviti, recite nam što je bilo dobro kako bismo to učinili još boljim, recite nam što je bilo izvrsno kako bismo to izvrsno zadržali i usavršavali. Želimo da vrata Sveučilišta i Ekonomskog fakulteta uvijek za vas budu otvorena, jer vi ste Fakultet, vi ste Sveučilište".

Diplomantima se zatim obratila dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Mila Gadžić te kazala kako su iza njih godine truda, učenja i rada koje su okrunjene ovim svečanim događajem, a pred njima je iskorak u novu fazu života i osobnog razvoja.

„Ovo je poseban dan za naš fakultet, za vas drage diplomantice i diplomanti, za vaše roditelje, rodbinu i prijatelje, jer danas slavimo zajedno formalnu potvrdu uspješnog završetka jednog lijepog životnog razdoblja. Diplome su potvrda vaših zalaganja, sposobnosti i ustrajnosti u ostvarenju jednog od ciljeva na putu vlastite afirmacije. One su dokaz vaših vlastitih htijenja i rada, ali i velike podrške obitelji, prijatelja, kolega i vaših poslodavaca. Dio vašeg uspjeha pripada i nastavnicima i mentorima, svima njima velika hvala. Danas formalno ispraćamo novu generaciju ekonomista koji trebaju znati odgovoriti svim izazovima s kojima se susrećemo na putu izgradnje boljega društva, jačanja gospodarske konkurentnosti i integracije u europske i globalne ekonomske i društvene tokove. Zato je za sve nas ovo poseban dan, kojim pokazujemo smisao našeg postojanja i rezultate zajedničkog višegodišnjeg rada te uručujemo diplome o završenom stupnju obrazovanja", kazala je dekanica Gadžić.

Čestitavši diplomantima na stečenim diplomama, poželjela je svima puno uspjeha u novom životnom poglavlju, ali i pozvala na daljnje usavršavanje koje je sukladno vremenu življenja potrebno uvijek nadograđivati.

Kompletna galerija slika