Studijski posjet - NSoft i Spark

Studijski posjet - NSoft i Spark

NSoft i Spark su 10. prosinca 2015. godine u suradnji sa Ekonomskim fakultetom organizirali studijski posjet studentima 4. godine preddiplomskog smjera Menadžment i smjera Poslovna informatika, te 1. godine diplomskog studija smjera Poslovna informatika. U studijskom posjetu sudjelovalo je 22 sudionika-studenta.

Studijski posjeti organiziraju se u okviru nastavnog procesa, a njegovi su ciljevi promicanje suradnje izme- đu Sveučilišnih članica i gospodarstva te promicanje kvalitete u sustavima obrazovanja.

Tvrtka NSoft bila je prva stranica studijskog posjeta. Ona se bavi izradom softverskih rješenja namijenjenih priređivačima igara na sreću i sportskim kladionicama. Njihov portfolio čine virtualne igre, sportsko klađenje, klađenje uživo, slotovi, te kasino igre i lutrije. Jedinstven pristup klijentima i kreativna softverska rješenja uvrstili su NSoft na listu najboljih svjetskih proizvođača inovativnih proizvoda razvijenih isključivo za industriju igara na sreću. Studenti su prvo obišli prostorije ove tvrtke kako bi vidjeli u kakvim uvjetima rade zaposlenici ove tvrtke. Tvrtka ne posjeduje klasične urede, već u maniri tehnoloških giganata kao što je Google, sve je jedan veliki „open-space“ i ne postoje pregrade između djelatnike tvrtke. Tvrtka broji preko 150 zaposlenika, a prosječne starosti 28 godina. NSoft je društveno odgovorna tvrtka, koja neprestalno ulaže u razvoj zajednice te organizira i sudjeluje u različitim humanitarnim akcijama.

Nakon toga je Ana Sović, bivša studentica Ekonomskog fakulteta, putem zanimljive prezentacije informirala studente o poslovnim iskustvima NSoft-a te su raspravljali o trenutnom stanju u tome području i problemima s kojima se susreću u procesu isporuke krajnjeg proizvoda klijentima. Ana Sović je kao voditelj projekt menadžmenta studentima predstavila SCRUM metodologiju koju tvrtka koristi u svom svakodnevnom poslovanju.

Nakon prezentacije studenti su se zaputili u SPARK, koji se nalazi tik do NSoft-a. SPARK je poslovni akcelerator koji omogućava ljudima s jasnom idejom, tehničku, novčanu i svaku drugu pomoć u ostvarivanju iste, a upravo sada je otvoren drugi natječaj za prijave svih zainteresiranih start up-a. Ovom prilikom studenti se zahvaljuju osoblju NSoft-a i SPARK-a na izdvojenom vremenu i prilici za upoznavanje s mladim ali već iznimno uspješnim tvrtkama.