Studenti nagrađeni za provedenu kampanju u sklopu projekta E4U

Studenti nagrađeni za provedenu kampanju u sklopu projekta E4U

U Sarajevu je 13. lipnja završen višemjesečni projekt EU 4 YOU (E4U), organiziran i financiran od strane Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH, gdje su predstavnici Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Marija Vranjković, Ana Aničić, Franjo Skoko i Daria Ravlić, nagrađeni nagradom za najbolji PR. Osim ovih studenata realizaciju projekta su pomogli i Daniela Mišković, Antonia Dumančić, Robert Tokić i Mario Zelić.

Projekt je započeo još u prosincu prošle godine info danom na našem fakultetu kada je veleposlanik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark razgovarao sa studentima o perspektivi mladih u BiH.

Projekt je nastavljen u veljači, kada su predstavnici našeg fakulteta sudjelovali na četverodnevnom Media Boot Camp-u u Konjicu. Tu su studenti s 14 različitih fakulteta u BiH podijeljeni u sedam timova raspoređenih po bojama. Naši studenti skupa sa predstavnicima Ekonomskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru čineći su crveni tim. Također, studenti su kroz različite prezentacije i radionice adekvatnih marketara upoznati s marketinškom kampanjom koju su svi timovi provodili što je bio i cilj cjelokupnog projekta.

Marketinška kampanja završena je 3. lipnja, a crveni tim ju je provodio pod sloganom „Ja BiH upalio svjetlo, a ti?“ aludirajući na mogućnosti mladih u Bosni i Hercegovini. Kampanjom su željeli istaknuti važnost neformalnog obrazovanja, volontiranja i svih potencijala domaćeg tržišta rada, te prikazati mlade kao nositelje promjena. Možemo reći da su u tome uspjeli, budući da su ih tijekom kampanje popratili brojni mediji kao i regionalni sportaši i druge javne osobe, te su na taj način svoju poruku prenijeli širokoj masi.

Ovaj projekt i uspjeh studenata nek bude poziv svim studentima za buduće sudjelovanje u ovom i sličnim projektima i prilikama jer upravo je to poruka koju su svojom kampanjom htjeli prenijeti svima vama.