Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili značajne i uspješne poslovne, kulturne i sportske subjekte s područja Hercegovine

Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili značajne i uspješne poslovne, kulturne i sportske subjekte s područja Hercegovine

U jednodnevnom studijskom izletu, studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru pod vodstvom prof.dr.sc. Zdenka Klepića, doc.dr.sc. Nikole Papca i asistentice Lidije Šunjić, posjetiti su značajne poslovne, kulturne i sportske subjekte s područja Hercegovine. Studentima iz Mostara su se također pridružili studenti iz odjela Vitez.

Studijski izlet je započet posjetom najvećem izvozniku u BiH, Aluminiju d.d. Rukovoditelj Korporativnih komunikacija Aluminija, gospodin Darko Juka, studente je upoznao s poslovanjem ove tvrtke, te njenim značajem za bosanskohercegovačko gospodarstvo.

Izlet je nastavljen posjetom podrumima „Andrija“ na Paoči, gdje su studenti imali priliku uživati u degustaciji autohtonih hercegovačkih vina Blatine i Žilavke uz crtice iz vinarske tradicije koje su imali priliku čuti od gospode Predraga Smoljana i Marina Sivrića, ispred Općine Čitluk.

Posjet Ljubuškom počeo je u Poduzetničkom inkubatoru na Zvirićima gdje im je ravnatelj HERAG-a, gospodin Ivan Jelčić prezentirao mogućnosti i pogodnosti koje pruža Inkubator.

U samostanu sv. Ante na Humcu, studenti su posjetili Muzej, staru samostansku crkvu i izložbu „Majka“ o kojima im je govorio kustos fra Milan Jukić.

Za kraj je ostavljena jedna uspješna sportska priča, s bogatom tradicijom i poviješću, RK Izviđač. Studente su dočekali predsjednik kluba gospodin David Grbavac, trener Zdenko Grbavac i član Uprave Toni Kraljević.

Izlet je završen na zajedničko zadovoljstvo studenata Ekonomskog fakulteta i djelatnika koji su predvodili izlet.