Promocija knjige Upravljačko računovodstvo u teoriji i praksi

Promocija knjige Upravljačko računovodstvo u teoriji i praksi

U petak, 24.1.2020. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu svečano je promoviran sveučilišni udžbenik Upravljačko računovodstvo u teoriji i praksi u autorstvu naše profesorice doc.dr.sc. Maje Letica s kolegicama doc.dr.sc. Ivana Dropulić (EF Split) i doc.dr.sc. Martina Dragija Kostić (EF Zagreb).

Zahvaljujući tradicionalnim godišnjim susretima računovodstvenih katedri na Vlašiću u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, druženju tijekom njih te uspješnim zajedničkim suradnjama na različitim projektima kao outputom tih susreta, razvila se ideja autorica o pisanju zajedničke knjige na temu upravljačkog računovodstva.  Kako su sve tri autorice ove knjige angažirane upravo u znanstvenom i nastavnom području upravljačkog računovodstva smatrale su kako postoji prostor i potreba za knjigom na hrvatskom jeziku prilagođena potrebama njihovih studenata, potrebama gospodarstvenika u okruženju ali i njihovim vlastitim potrebama za adekvatnim nastavnim.

Knjigu Upravljačko računovodstvo u teoriji i praksi su promovirali uvaženi recenzenti: prof.dr.sc. Vesna Vašiček (EF Zagreb) koja je ukratko iznijela životopise autorica, prof.dr.sc. Ivica Pervan (EF Split) koji je govorio o povijesti i značaju upravljačkog računovodstva te  izv.prof.dr.sc. Josipa Grbavac (EF Mostar) koja je prezentirala osvrt na udžbenik.

Knjiga Upravljačko računovodstvo u teoriji i praksi predstavlja još jedan doprinos dugogodišnjoj uspješnoj među-fakultetskoj suradnji Splita, Zagreba i Mostara.

Ovim putem Ekonomski fakultet Mostar čestita autoricama, a posebno našoj kolegici doc.dr.sc. Maji Letica.

#jedanjeEkonomski #jednojeSveučilište #znanjejemoc #ekonomski