Promocija knjige Osnove računovodstva autorica izv.prof.dr.sc. Josipe Grbavac i doc.dr.sc. Mirjane Hladika

Promocija knjige Osnove računovodstva autorica izv.prof.dr.sc. Josipe Grbavac i doc.dr.sc. Mirjane Hladika

Dana 16.3.2018. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je promocija knjige Osnove računovodstva autorica izv.prof.dr.sc. Josipe Grbavac, profesorice na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i doc.dr.sc. Mirjane Hladika, profesorice na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Pred brojnim gostima knjigu su promovirali:

prof.dr.sc. Danimir Gulin, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

prof.dr.sc. Lajoš Žager, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

izv.prof.dr.sc. Igor Živko, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru

Promociju je otvorio domaćin, izv.prof.dr.sc. Igor Živko, prodekan na Ekonomkom fakultetu u Mostaru, uz čestitke autoricama istakao je činjenicu da knjiga Osnove računovodsva predstavlja značajan doprinos razvoju računovodstvene struke u Bosni i Hercegovini, ali i u Republici Hrvatskoj te je plod suradnje djelatnika dva fakulteta što joj daje poseban značaj.

Drugi promotor bio je prof.dr.sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. On je kazao da je ova knjiga pokazatelj dugogodišnje suradnje Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostar. Pored toga, prof. Žager prikazao je i samu strukturu knjige te značaj knjige za razvoj računovodstvene profesije i prakse u obje zemlje.

Treći promotor, prof.dr.sc. Danimir Gulin, naglasio je značaj i plodove suradnje dva fakulteta te posebno istakao interkatedarski skup računovođa koji organizira Ekonomski fakultet u Mostaru svake godine i čiji plod je ova knjiga. Pored toga istakao je i životni i profesionalni put autorica te pokazao kako je nastajala i razvijala se njihova suradnja. 

Izdavač knjiga Osnove računovodstva je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, recenzenti knjige su prof.dr.sc. Danimir Gulin, prof.dr.sc. Lajoš Žager i izv.prof.dr.sc. Igor Živko, lektor i korektor knjige je Arijana Laura.

Na kraju promocije skupu su se obratile autorice knjige koje su predstavile svoj put u pisanju ove knjige te zahvalile iskreno svima onima koji su im na tome putu pomogli, na poseban način svojim obiteljima, kolegama, matičnim Fakultetima te svima onima koji su doprinijeli njenom izlasku.