Program stipendija njemačke privrede za 2017. godinu na njemačkom i engleskom jeziku

Program stipendija njemačke privrede za 2017. godinu na njemačkom i engleskom jeziku

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcioniranjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, financije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program financira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Europu. Program osigurava smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te mjesečni džeparac.

Program stipendija njemačke privrede sprovodi se po jedanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

Apliciranje je moguće do 11.11.2016. godine.

Više informacija

Plakat ENG

Plakat GER

i

online prijave: www.stipendienprogramm.org <http://www.stipendienprogramm.org>  .