Predstavljen 20 jubilarni broj lista studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru - lista SEF

Predstavljen 20 jubilarni broj lista studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru - lista SEF

U srijedu 1.7.2015. je održano predstavljanje 20 jubilarnog broja lista studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru  - lista SEF. Predstavljanje je održano u punoj dvorani 214 Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Glavni urednik, Stipan Zovko, je u svom obraćanju istaknuo veliku zahvalnost svima koji su pružili podršku i pomogli da novi broj ugleda svjetlo dana. Na poseban način istaknuo je članove uredništva i njihov veliki trud, suradnike, upravu Ekonomskog Fakulteta za nesebičnu potporu i podršku te sponzore. Ovaj list je imao poseban značaj jer se radilo o jubilarnom 20 broju. List je ovaj put izišao na 108 stranica predstavivši sve najznačajnije studentske priče i projekte studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru kojih u prethodnom periodu nije manjkalo.

List SEF kontinuirano izlazi već 13 godina, jednom ili dva puta po akademskoj godini. U listu su dokumentirani gotovo svi događaji i aktivnosti studenata Ekonomskog fakulteta sve ovo vrijeme. U njemu su predstavljeni svi najuspješniji studenti i nastavnici kako Ekonomskog fakulteta tako i Sveučilišta u Mostaru. List je kao takav postao svojevrsni dokument vremena koji bilježi najuspješnije i najbolje studentske priče studenata Ekonomskog fakulteta ali i cijelog Sveučilišta u Mostaru.

List SEF je jedini studentski list studenata Ekonomskih fakulteta u regiji koji u ovakvoj formi izlazi kontinuirano već 13 godina te jedini studentski list u Bosni i Hercegovini sa ovolikim kontinuitetom izlaska.

Prisutnima se na predstavljanju obratio i prof.dr.sc Vojo Višekruna u ime rektorata Sveučilišta u Mostaru i čestitao uredništvu na novom broju, na činjenici da su uspjeli kroz generacije zadržati kontinuitet rada zaželjevši im uspješan nastavak rada.

Dekanica prof.dr.sc. Mila Gadžić nije krila oduševljenje novim brojem i onime što su studenti postigli kroz prethodnu akademsku godinu, a što je zabilježeno i dokumentirano ovim brojem. „Časopis SEF danas slavi jedan mali rođendan. Svojom kvalitetom nadmašuje sve ostale časopise koji su do sada izlazili, zato sam jako ponosna takvim rezultatima. Sve njihove aktivnosti dobrim djelom su posljedica ohrabrenja koje imaju u svima nama. Naši studenti su zreli propitivati se s kojim se problemima susreće danas ekonomija i društvo, a to možete vidjeti i u ovom časopisu”, kazala je između ostaloga dekanica.

Prvi urednik, Nikola Papac, koji prati ovaj list kroz cijelo njegovo postojanje, ukratko je ispričao što je bila ideja vodilja za pokretanje i razvoj lista SEF naglasivši kako je SEF bio uvijek mjesto okupljanja, druženja i stjecanja prvih radnih iskustava te da je kao takav ispričao i sačuvao najljepše uspomene i priče studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru istakavši kako je ovo do sada najveći iskorak koji je list SEF uradio.