Poziv - Erasmus za mlade poduzetnike

Poziv - Erasmus za mlade poduzetnike

U Bosni i Hercegovini aktivan je program Erasmus za mlade poduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs).

Riječ je o programu prekogranične razmjene koji pruža priliku mladim poduzetnicima (i onima koji žele to postati) da putuju u zemlje regije i Europske unije i tamo surađuju, uče i stječu iskustva od poduzetnika koji uspješno vode svoja poduzeća. Tijekom boravka u inozemstvu, mladi poduzetnici rade po unaprijed dogovorenom planu posjete koji obuhvaća kako usavršavanje i razvoj vlastite poslovne ideje i plana, tako i pružanje podrške poduzetnicima domaćinima u poslovima koje oni obavljaju. Tako obe strane imaju koristi od razmjene.

Eda – Agencija za razvoj poduzeća je jedna od kontakt točaka programa Erasmus za mlade poduzetnike u BiH koja (potencijalnim) mladim poduzetnicima pruža tehničku podršku prilikom registracije u europsku bazu poduzetnika, ostvarivanju kontakta, pronalasku poduzetnika domaćina, definiranju plana posjete, a na raspolaganju je tijekom cijelog vremena boravka u inozemstvu. U bazi podataka programa „Erasmus za mlade poduzetnike“ je registrirano preko 6.600 poduzetnika domaćina i preko 11.600 mladih poduzetnika iz 50 država, a do sada je uspješno realizirano oko 9.400 posjeta.

Studenti koji razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa i imaju poslovnu ideju koju žele provjeriti i unaprijediti, mogu dobiti više informacija o programu i načinu prijave na web-stranici Erasmus for Young Entrepreneurs, kao i u promotivnim materijalima:

·         EYE – za nove poduzetnike
·         EYE – najvažnije informacije

Za detaljnije informacije o učešću u programu Erasmus za mlade poduzetnike, možete kontaktirati Agenciju za razvoj poduzeća Eda, putem imejla eda@edabl.org ili telefona 051/300-241.