Potpisan sporazum o suradnji kulturnih i obrazovnih institucija regije

Potpisan sporazum o suradnji kulturnih i obrazovnih institucija regije

Predstavnici obrazovnih i kulturnih institucija su potpisali Sporazum u suradnji kojim se obvezuju da će, u suradnji s Razvojnom agencijom HERAG te pod krovom AdriaWealth prstena, biti otvoreni i spremni za buduće projekte financirane od strane IPA Adriatic programa.

U sklopu toga, u organizaciji Razvojne agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG, u utorak, 15. studenog 2016. godine, u Mostaru održan je okrugli stol na temu „Uloga kazališta u razvoju regije“

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici kazališnih kuća iz Mostara i Italije, predstavnici Sveučilišta iz Mostara i Italije, predstavnici razvojnih agencija, Grada Mostara, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta.

Ispred Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru, jedan od potpisnika sporazuma o budućoj suradnji bio je i prof. dr. sc. Zdenko Klepić, prodekan za nastavu, koji je prepoznao da kultura i ekonomija imaju dosta zajedničkog, jer oboje predstavljaju jedan od stupove razvoja svakog društva i svake zemlje.  

Nakon održavanja okruglog stola, sudionici su imali priliku sudjelovati u prezentaciji i predstavi koja je prikazana u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.