Posjet studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Sajmu gospodarstva

Posjet studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Sajmu gospodarstva

Studenti EFSUM u pratnji nastavnog osoblja organizirali su posjet 23. sajmu gospodarstva u Mostaru koji je nakon dvije izazovne godine ponovno zablistao u istom kapacitetu, čak i boljem sjaju nego u predpandemijsko vrijeme i na takav način uspio prebroditi krizno razdoblje. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma gospodarstva je bila  Mađarska.

 Studenti Ekonomskog fakulteta su imali priliku upoznati se sa čak 750-800  kako domaćih  tako i svjetskih izlagača iz  Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Poljske, Grčke, Italije , Slovenije, Albanije, Kine , Izraela, Njemačke itd. Kao i prethodnih godina, tradicionalno su se predstavili izlagači iz sektora poljoprivrede, gastronomije, turizma, uslužnih djelatnosti te IT sektora i elektroindustrije.

Studeni su imali priliku posjetiti i domaće izlagače, a od kojih su većina članovi „Kluba poslodavaca Ekonomskog fakulteta“, koji kroz dugogodišnju suradnju sa lokalnim poslovnim partnerima nastoji uključiti mladu radnu snagu na tržište rada u obliku praksi i zapošljavanja. Uz sve to, manifestacija je bila obogaćena i međunarodno vrlo značajnim konferencijama te se na takav način na jednom mjestu izlagačima nudila jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događaja.

Sajam gospodarstva u Mostaru na optimističan način  nastoji prikazati sliku gospodarskog stanja u regiji i poslati poruku kako su nakon  jako teških i izazovnih vremena ekonomije zemalja u regiji uspjele odgovoriti svim preprekama i izazovima s kojima su se suočile u prethodnim godinama. 

Na kraju se želimo posebno zahvaliti Mostar Busu koji je omogućio prijevoz studenata do sajma i nazad te Mostarskom sajmu na lijepoj atmosferi i ugodnom druženju.