Otvoren natječaj za drugu generaciju startupa-SPARK

Otvoren natječaj za drugu generaciju startupa-SPARK

Predstavljanje "SPARK Startupizacija" programa na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je u u utorak 12.01.2016. u 12 sati.

Dok šetaš gradom Mostarom na pamet ti padaju ideje kako poboljšati funkcioniranje cijelog grada pomoću novih tehnologija? Na svom smartphonu imaš mali milijun aplikacija, ali baš nijedna nema ono što ti trebaš? Imaš ideju za neku novu video igru? Ili čak razmišljaš o pametnim poslovnim rješenjima koje će moći koristiti tvrtke u BiH, ali i u cijelom svijetu?

 

Sada imaš priliku da ostvariš sve te ideje u SPARKu! Pokreni svoj startup i postani SPARKovac! Prije nego prva generacija startupa napusti SPARK, svoja vrata ćemo otvoriti drugoj. Prijave na startup program su otvorene do 1.2.2016., a ovaj put smo pripremili i određene teme:

 

  1. Pametni gradovi
  2. Mobilne aplikacije
  3. Video igre
  4. Pametna poslovna rješenja

 

Forma za prijavu je jako jednostavna i neće ti oduzeti puno vremena, a evo i 5 razloga zašto pokrenuti svoj startup u SPARKu:

 

  1. prostor i oprema (radno mjesto, računalo, software, 3D printer, projektor, TV i sve ostalo što ti je potrebno)
  2. edukacija i mentorstvo (ekonomija, marketing, administracija, pravne stvari, proizvodnja…)
  3. kafić i zabavni sadržaj (XBox, Uno, biljar, stolni nogomet, stolni tenis…)
  4. suradnja (sa SPARKom, s ostalim startupima, s investitorima, s mentorima…)
  5. novac (20 000 KM – 200 000 KM stipendije; 1 000 000 KM investicija)

 

Čak i ako nemaš svoju ideju, svejedno možeš postati SPARKovac! Ako misliš da svojim znanjem i vještinama možeš pridonijeti jednom od timova u SPARKu, i za tebe imamo prijavu na našoj web stranici.

 

Osim prijave na startup program i priključenje timovima, također smo otvorili prijave u SPARK školu, a radionice programiranja, dizajna i projekt menadžmenta su idealne ako još uvijek nisi spreman pokrenuti svoj startup, ali želiš naučiti što više tako da jednog dana možeš. Prijavi se na preko aplikacijske forme.