Natječaj za izbor najboljeg studentskog poslovnog plana

Natječaj za izbor najboljeg studentskog poslovnog plana

Pozivaju se svi studenti Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru da se u sklopu projekta Kluba poslodavaca koji je podržan od Federalnog zavoda za zapošljavanje prijave na studentski natječaj: „Poduzetništvo studenata – od ideje do realizacije poduzetničkih projekata“. Natječaj za izbor najboljeg studentskog poslovnog plana organizira se 14 godina zaredom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u sklopu nastave iz kolegija Poduzetništvo na preddiplomskom i stručnom studiju u Mostaru i Vitezu te od ove godine i iz kolegija Poduzetnička radionica na stručnom studiju u Mostaru i Vitezu.

Cilj projekta
Ovim projektom želi se potaknuti razvoj svijesti o značaju poduzetništva i samozapošljavanja. Osnovna zadaća projekta je pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju sa poduzetništvom u praksi te da realiziraju svoju prvu poduzetničku ideju.

Kroz ovaj projekt želi se potaknuti inovativnost i kreativnost studenata s ciljem razvoja poduzetničkih ideja i poslova koje bi u narednom periodu postali samoodrživi.

Studenti će kroz ovaj projekt i uz pratnju stručnih mentora i ocjenjivača steći potrebna teorijska i praktična znanja o svim fazama razvoja poduzetničkog poduhvata.

Pravo na sudjelovanje u projektu
Pravo na prijavu u projektu imaju svi studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Na natječaj za izbor najboljeg poslovnog plana ne mogu se prijaviti projekti sa kojima su studenti sudjelovali ranijih akademskih godina na natječaju za najbolji poslovni plan.

Nagrade za sudjelovanje
Pored prilike da se nauči metodologija i tehnika pisanja poslovnih planova, tri najbolja poslovna plana nagraditi će se vrijednim novčanim nagradama koje osigurava Federalni zavod za zapošljavanje.

Novčane nagrade su:
1. mjesto – 1.000 KM
2. mjesto – 600 KM
3. mjesto – 400 KM

Način prijave i informacije
Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti na natječaj na mail: pp.efmo@gmail.com

Studenti se mogu prijaviti individualno ili u timovima, a prijavljeni tim može imati maksimalno tri člana.

Obrazac prijave nalazi se na sljedećem linku: (klikni i preuzmi)

Rok za slanje prijave je 15.5.2020. godine.
Rok za slanje konačne verzije poslovnog plana je 12.6.2020. godine.

Nakon prijema konačnih verzija poslovnog plana stručno povjerenstvo odabrati će 10 projekata koji će prezentirati svoje projekte pred stručnim povjerenstvom i sudjelovati u raspodjeli glavnih nagrada.

Termin prezentacije i konačne raspodjele nagrada dogovoriti će se nakon slanja konačnih verzija projekta.