Najava predavanja „Izvješće o stanju planete 2016“ na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Najava predavanja „Izvješće o stanju planete 2016“ na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Predavanje „Izvješće o stanju planete 2016“

četvrtak, 27.10.2016 u 11:00

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru

Dana 27.10.2016.godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru s početkom u 11,00 sati (dvorana 111) održat će se predavanje na temu: „Izvješće o stanju planete 2016 (Living Planet Report)“  koje organizira WWF Adria (Svjetska organizacija za zaštitu okoliša).

Izvješće će predstaviti gospodin Deni Porej, direktor odjela zaštita prirode pri WWF MedPO (Svjetska organizacija za zaštitu okoliša, Mediteranski program) i jedan od najvećih stručnjaka za zaštitu biološke raznolikosti u WWF-u i regiji.

„Izvješće o stanju planete“ vodeća je svjetska znanstveno utemeljena analiza koju provodi WWF (Svjetska organizacija za zaštitu okoliša) o zdravlju naše planete i o utjecaju ljudskih aktivnosti na planetu. Izvješće se objavljuje svako dvije godine, a ove godine njegovo objavljivanje na globalnoj razini planirano je 27.10.2016. Predstavljanje Izvješća u BiH realizirat će se u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, s gotovo pet milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja. Misija WWF-a je zaustaviti propadanje zemljina prirodnog okoliša te izgraditi  budućnost u kojoj ljudi žive u skladu s prirodom čuvajući svjetsku biološku raznolikost te osiguravajući da je upotreba obnovljivih prirodnih resursa održiva, promovirajući smanjenje zagađenja i rasipne potrošnje.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, koji se pored profitnog i javnog sektora intenzivno bavi i neprofitnim sektorom, poziva sve nastavnike, suradnike, nenastavno osoblje, studente i sve zainteresirane sa Sveučilišta u Mostaru i svih njegovih sastavnica da budu nazočni predavanju i time daju doprinos i pokažu brigu za očuvanje okoliša.