Japanski studenti u studijskoj posjeti Ekonomskom fakultetu

Japanski studenti u studijskoj posjeti Ekonomskom fakultetu

Skupina japanskih studenata u sklopu studijskog putovanja po Europi posjetila je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Skupina japanskih studenata predvođenih prof. Taro Tsukimurom, Ph.D. (Doshisha University Kyoto) i prof. Kosuke Togashi, Ph.D. (Doshisha University Kyoto) je u sklopu studijskog putovanja po Europi posjetila Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Prilikom posjete organizirana je zajednička radionica studenata s ciljem obostranog upoznavanja običaja i praksi te definiranja područja zajedničke suradnje u budućnosti. U susretu su istaknute mogućnosti realizacije različitih znanstveno – istraživačkih, stručnih i obrazovnih projekata vezanih za gospodarstvo, financije, računovodstvo, poduzetništvo i turizam, kao i na razmjenu studenata i nastavnog osoblja. 

Ovo je druga posjeta studenata predvođenih prof. Taro Tsukimurom sa Doshisha University Kyoto Ekonomskom fakultetu u Mostaru i predstavlja nastavak dobrih odnosa i suradnje nastavnika i studenata ovih fakulteta. Zaključak susreta i zajedničke radionice je da se ovakvi susreti studenata trebaju nastaviti te da period razmjene treba biti duži s traženjem mogućnosti obostrane razmjene studenata i nastavnog osoblja.