Info dan na temu: Horizon 2020 mobilnost istraživača i mogućnosti malih i srednjih poduzeća

Info dan na temu: Horizon 2020 mobilnost istraživača i mogućnosti malih i srednjih poduzeća

 

U ponedjeljak 20.4.2015.godine, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, održan je Info dan na temu: Horizon 2020 mobilnost istraživača i mogućnosti malih i srednjih poduzeća. Cilj info dana bio je predstavljanje informacija o programskom okviru HORIZON 2020 po posebnim tematskim područjima. Info dan je organiziran u suradnji s NCP sustavom BiH, te je na određeni način pokazatelj dobre suradnje između članova programskih odbora i nacionalnih kontaktnih točaka.

Nazočne je pozdravila dekanica Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc Mila Gadžić koja je naglasila važnost informiranja i edukacije o programu HORIZON 2020, te najavila kako je održani Info dan samo jedna od planiranih aktivnosti Ekonomskog fakulteta u cilju prilagodbe novim izazovima vezanim za istraživačku izvrsnost ali i međusektorsku suradnju između akademske zajednice, posebno ekonomskih fakulteta i malih i srednjih poduzeća.

 

Prema posebnim tematskim područjima predavanja su održali: Dalibor Drljača, nacionalna kontakt točka (NCP) u Okvirnom programu HORIZON 2020 zadužen za područje Europske istraživačke infrastrukture (ERIs) i Maria Sklodowska Curie Akcije (MSCA), te član Programskog Odbora za specifični program Izvrsna znanost. Potom, Đorđe Markez, Nacionalna kontakt točka (NCP) Bosne i Hercegovine u Okvirnom programu HORIZON 2020, zadužen za područje pravnih i financijskih pitanja, Združeni istraživački centar (JRC) i Sigurnost. Salko Kovačić, Nacionalna kontakt točka (NCP) za Buduće i tehnologije u nastajanju (FET). Danijel Šogorović, Nacionalna kontakt točka (NCP) za Pametni, zeleni i integrirani  transport.

 

Skupu su se u svojstvu domaćina obratili i prof.dr.sc. Klepić, član Programskog obora za SME-pristup rizičnom kapitalu i doc.dr.sc. Marija Čutura, član Programskog odbora za MSCA/FET/ERC.