Info dan E4U – projekt za studente BiH

Info dan E4U – projekt za studente BiH

U okviru projekta „E4U“ u srijedu 13.12.2017. s početkom u 10:00 u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, veleposlanik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark razgovarat će sa studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić''.

Šesti info dan u okviru EUSR projekta „Outreach to Undergraduate Student – EU for You – E4U“ pod sloganom „Upalimo svjetlo za mladost BiH“ će se održati u srijedu, 13.12.2017. s početkom u 10:00 u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Image result for Lars-Gunnar Wigemark

Na info danu će sudjelovati studenti preddiplomskih studija s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a s njima će razgovarati veleposlanik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark. Cilj info dana je upoznati sve studente, ali i druge zainteresirane, s aktivnostima koje se provode u okviru projekta „E4U“. Također, ovo će biti jedinstvena prilika da mladi ljudi porazgovaraju s veleposlanikom Wigemarkom o izazovima s kojima se susreću po pitanju radnog iskustva, volontiranja, prilika koje njihovo okruženje pruža, njihovom viđenju Europske unije, kao i o drugim društveno-gospodarskim pitanjima.

Ured predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini drugu godinu zaredom provodi projekt ‘E4U’ namijenjen studentima iz cijele Bosne i Hercegovine. U okviru ovog projekta studenti preddiplomskih studija s javnih sveučilišta/fakulteta iz BiH uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, rade na izradi javnih kampanja koje odražavaju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u području obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva. Projekt će trajati do proljeća 2018. godine kad će biti proglašena najbolja studentska kampanja, a pobjednički tim osvaja studijsko putovanje u Brisel.