HR Starter – poziv na prijavu

HR Starter – poziv na prijavu

Alphabet Group je u partnerstvu sa HR World organizacijom pokrenuo HR STARTER program namijenjen studentima. U pitanju je besplatni dvomjesečni HR tečaj za diplomce i studente završnih godina različitih univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini. Cilj programa jeste praktično podizanje znanja i vještina studenata za buduću HR karijeru kao veoma traženu u suvremenim uvjetima poslovanja. Ovo je jedinstven program koji studentima pruža priliku da nauče sve o HR-u praksi od profesionalaca – predavači su uglavnom HR menadžeri najvećih kompanija u BiH.

 

Pored osnovnih HR procesa, mladima koji su zainteresirani da se kompanijama pridruže kao članovi HR tima, manjka i znanja o tome da HR pored potreba ljudi u kompaniji mora razumjeti i njen način funkcioniranja, strukturu, kulturu, kao i osnovne biznis ciljeva.

HR STARTER program se sastoji od 6 trening dana i 3 meet up događaja na kojima više od 40 HR profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, ali i iz cijele regije, prenosi praktično znanje iz oblasti ljudskih resursa. Zbog specifičnih uvjeta program će biti realiziran digitalno, a pored online predavanja i mentorskih okupljanja, predvidjeli smo veoma zanimljiv learning jounrey za mlade sa gejmifikacijom i dodatnim edukativnim sadržajima (tekstovi, video materijali, testovi). 

 

Projekat se realizira više zemalja u regiji (Srbija, Crna Gora, Makedonija) i do sada ga je uspješno završilo više od 150 studenata. Dobra vijest je da je većina njih ostala u HR-u i da je svoju prvu praksu ili posao dobila brzo po završetku  projekta.
Naš cilj je da mladi nauče  HR procese, da zavirimo zajedno u budućnost HR-a i opravdamo slogan projekta „HR out of  the box“.

Prethodnih godina projekat je imao predavače iz najvećih kompanija iz regije (Microsoft, Coca Cola, VIP mobile, Mercator, JTI, Air Serbia, Telenor, Direct Media, Erste bank, NLB bank, Philip Morris), tako da je garantirana kvaliteta HR praksi i uvida koji se dijeli sa polaznicima. Preko dvadeset kompanija iz Bosne i Hercegovine je do sada prihvatilo naš poziv da budu predavači mladim profesionalcima. Neke od tih kompanija su Orbico, Hemofarm, AS Holding, ProCredit Banka, Sport Vision, NLB Bank, Vienna osiguranje, Roche Pharma, Sber Bank ad, , Mistral, Symphony, Sport Vision itd..

 

U nastavku ćete pronaći više detalja o projektu kako biste mogli sve informacije podijeliti Vašim studentima.

 

HR STARTER 2020 – O projektu

Trajanje – 16. jun do 31. jul

Dinamika – 6x predavanje (10 - 17h), 3x meet up (17 - 18.30h)  (termini 16.6., 23.6., 30.6., 03.7., 07.7., 14.7., 17.7., 21.7. i 31.7.)

Teme dana – HR je strateška funkcija, Regrutacija i selekcija, Razvoj zaposlenih, People analytics & HR Tech, HR transformacija, Future of HR

Predavači – 36 predavača u glavnom programu i 10 u mentorskom programu i meet up prezentacijama

Link za prijavu studenata - https://forms.gle/ti3FNaSbSSubCyzr5