CEO konferencija – izvješće i fotografije

CEO konferencija – izvješće i fotografije

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru bio je domaćin CEO konferencije Mostar 2018. Konferencija je do sada uspješno organizirana na javnim Ekonomskim fakultetima u cijeloj regiji, u Beogradu, Zagrebu, Podgorici te u Bosni i Hercegovini u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Zenici. Ideja ove konferencije nastala je na Ekonomskom fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji je ujedno bio suorganizator konferencije u Mostaru. CEO konferencija najveća je studentska regionalna konferencija, na njoj je do sada sudjelovalo 80 govornika i više od 5000 studenata sudionika na različitim Ekonomskim fakultetima u regiji i ovo je drugi put da je konferencija organizirana na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Konferencija je i ovaj put izazvala veliki interes studenata ali i cjelokupne javnosti. Same prijave premašile su sva očekivanja, ali i tehničke kapacitete organizatora koji su bili prisiljeni obustaviti proces prijava nekoliko dana prije same konferencije.

Cilj konferencije jeste da studenti kroz priče uspješnih govornika vide što je to što vodi do uspjeha, koji su to izazovi u razvoju karijere u današnje vrijeme na koje se studenti trebaju spremiti te kako zapravo odgovoriti tim izazovima. Na konferenciji je poseban naglasak stavljen na povratničke priče mladih ljudi koji su dio svoga života proveli u inozemstvu, nakon čega su prihvatili izazov vratiti se i graditi svoj put ovdje u našoj zemlji.

Da se može i treba boriti, ostati, opstati i uspjeti pokazali su svojim inspirativnim i zanimljivim pričama sljedeći govornici:

Boris Čerkuč (Radio Dobre Vibracije), Jelena Rozić (književnica i poduzetnica), Ivan Rozić (NSoft), Ana Ćavar (modamo.info), Mario Prnjak (Darmar i Darmar Excursions), Boris Herceg (Weltplast) Andrea Čordaš (NSoft)  i Vedran Peršić (Sberbank BH).

Pored navedenih govornika studentima su se video linkom i pismom obratili proslavljeni tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig.

Svi oni su svojim različitim pričama o životnim usponima i padovima kroz koje su prolazili pokazali studentima što ih zapravo čeka u životu, poručivši da se uvijek isplati boriti te da svatko od njih treba graditi svoj put i svoju priču.

Organizacijski tim konferencije činili su: doc.dr.sc. Nikola Papac, prodekan za nastavu, studente i odnose s gospodarstvom; asistentica Lidija Šunjić, mag.oec., glavni koordinator; asistentica Marina Jerinić mag.oec., koordinator; Dario Šaravanja bacc.oec., student koordinator.

Na organizaciji konferencije vrijedno je radilo 40-ak studenata Ekonomskog fakulteta i njihova imena nalaze se na sljedećem linku.

Cjelokupan događaj podržao je veliki broj sponzora koji su osigurali ručak svim sudionicima, te bogate nagrade, među kojima je glavna put u Grčku. Popis sponzora i donatora nalazi se na sljedećem linku.

Događaj su svojim profesionalnim i objektivnim praćenjem podržali brojni mediji, stoga im se organizatori najiskrenije zahvaljuju na velikom i značajnom doprinosu.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, ali i cjelokupan organizacijski tim CEO konferencije zahvaljuje se još jedanput svima koji su svojim profesionalnim radom doprinijeli značaju, promociji i uspjehu ovog događaja.

Srdačan pozdrav do nekog sljedećeg druženja,

 

CEO tim Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostar

 

Galerija fotografija s događaja (fotografije: FBPhoto- student Franjo Bošnjak)