4. Međunarodna znanstvena konferencija DIEM 2019

4. Međunarodna znanstvena konferencija DIEM 2019

Profesori i asistenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali na 4. Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji DIEM 2019 (Dubrovnik International Economic Meeting 2019)

4. Međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM2019) s temom Globalni trendovi i izazovi u vremenu četvrte industrijske revolucije (industrije 4.0)- Global trends and challenges in the era of the fourth industrial revolution (The industry 4.0) održana je 27.i 28.rujna 2019. na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Nakon pozdravnog govora članova organizacijskog odbora pozvani govornici su održali svoja izlaganja : prof. Vanessa Druskat sa Peter T. Paul Collegeof Business and Economics, University of New Hampshire, Durham, SAD, prof. Frank Bezzina i prof.Vincent Cassar sa Faculty of Economics, Management and Accountacy, University of Malta sa Malte, i prof.Erskin Blunck sa Faculty of Agriculture,Economics and Management, Nuertingen-Geislingen University iz Njemačke. Sudionici i izlagači na  konferenciji bili su i djelatnici Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Cilj konferencije je  okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji će prezentirati rezultate istraživanja iz polja ekonomije i poslovne ekonomije sa naglaskom na globalnim trendovima i izazovima četvrte  industrijske revolucije. Misija DIEM 2019 je stimulirati diskusiju ideja, empirije i modela za Industriju 4.0. Industrija 4.0. nije nova tehnologija nego novi pristup da bi se postigli rezultati koji nisu mogli biti prije postignuti bez adekvatne razine tehnologije. Zaključci konferencije i inovativni pristup problematici bit će od koristi ne samo znanstvenicima nego i poslovnim subjektima koji se suočavaju sa brojnim izazovima suvremenog doba. Uz nastavnike i znanstvenike iz različitih dijelova svijeta (SAD, Meksiko, Poljska, Rusija, Njemačka, Turska, Kuvajt i dr.)  prisutni su bili i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstvenika, civilnog društva i brojni drugi. Konferencija se održava uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Također, partneri su bili i drugi fakulteti a jedan od partnera bio je i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Više o  konferenciji na stranicama : http://www.unidu.hr/novost.php?idvijest=10400

 http://www.diem-dubrovnik.com/diem/index.php/diem/index/pages/view/keynote_speakers