SVEČANO OTVORENA NASTAVA U AKADEMSKOJ 2014./2015. GODINI

SVEČANO OTVORENA NASTAVA U AKADEMSKOJ 2014./2015. GODINI

U utorak 7. listopada 2014. godine u velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prigodnim govorom dekanice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Mile Gadžić počela je nastava na I. godini predidplomskog studija. Studentima I. godine obratio se prof. dr. sc. Zdenko Klepić prodekan za nastavu, doc. dr.sc. Igor Živko prodekan za financije, Damir Lucović asistent i Tomislav Zeleničić predstavnik Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Studenti su dobili informacije o povjesti Fakulteta i njegovom razvoju, mjestom i ulogom ove institucije kao sastavnice Sveučilišta u Mostaru i okruženju, organizaciji nastave i ispita, informacijskom sustavu Sveučilišta u Mostaru, radu studentskog zbora.

 

Izvod iz govora dekanice prof. dr. sc. Mile Gadžić

„Poštovani brucoši,

Na početku vaše prve akademske godine srdačno Vas pozdravljam i izražavam dobrodošlicu na vaš i naš Fakultet. Današnjim danom počinje jedno novo razdoblje u vašem životu, koje ćete duboko vjerujem, nositi s lijepim uspomenama cijeli život. Od danas su pred vama nove obveze i izazovi koje studij nosi sa sobom, ali i radost, nadu i pozitivna očekivanja za bolju budućnost. Čestitam vam otvaranje nove stranice života.

Odabrali ste Fakultet koji je utemeljen davne 1976. godine, koji kroz svoju povijest se prilagođavao promjenama u okruženju i odgovarao na izazove. Misija nas profesora i svih djelatnika Fakulteta je obrazovati vas kako bi čitavoj društvenoj zajednici bilo bolje, cilj je poticati nove ideje i inovativnost, uspostavljati odnose s gospodarstvom i drugim strukturama društva, poticati vašu kreativnost, pružati vam nova znanja i vještine kako biste bili spremni uključiti se u društveno-ekonomske procese i pridonijeti razvoju društvene zajednice.

Svima Vama dragi studenti, nastavnom i administrativnom osoblju Fakulteta upućujem čestitke i želim sretan početak i uspješan tijek akademske 2014./2015. godine.“