Svečana promocija na Ekonomskom fakultetu

Svečana promocija na Ekonomskom fakultetu

Dana 14.6.2018. godine u amfiteatru Ekonomskog fakulteta održana je svečana promocija diplomanata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Promovirana su 53 diplomanta, stručna prvostupnika/bachelora ekonomije, prvostupnika/bachelora ekonomije i magistara ekonomije.

Na početku promocije diplomantima se obratio prof.dr.sc. Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru, koji je svima zaželio uspjeh na putu u nove životne izazove. „Za sve vas je uspješno završila jedna važna faza u životu, međutim ispred vas su mnogi novi izazovi i prilike. Diploma nije samo puki papir, diploma je puno više od toga, u nju su ugrađeni silni sati rada, odricanja i brige.“ Prorektor je istaknuo činjenicu da je ekonomija jedna od onih znanstvenih discpilina koja je u svome sadržaju dovoljno široka da će se svi u njoj uspjeti pronaći i izgraditi svoj profesionalni put.

Diplomatnima se zatim obratila Dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Mila Gadžić te kazala kako su kroz godine zajedničkog rada profesori svoje studente učili kako graditi poduzetničku ekonomiju, kako premostiti prepreke od realizacije do izgradnje projekta te kako uz mnoga ograničenja doći do dobrog poslovnog rezultata te doprinijeti ukupnom društvenom napretku. Dekanica je kazala kako stečene diplome i znanje čine studente kompetentnim za rad u poduzećima i različitim institucijama. „Diplomanti mogu raditi na računovodstveno-financijskim poslovima, vještinama prodaje i promocije te izgradnje i upravljanja različitih vrsta poslovnih sustava, ali jednako tako su osposobljeni i za samostalan razvoj novih poslovnih ideja i osnivanje vlastitih tvrtki“, objasnila je dekanica.

Dekanica je na koncu čestitala svima diplomantima i njihovim obiteljima na silnom trudu, radu i odricanju koji su uložili u svoje obrazovanje te im zaželjela puno uspjeha u budućnosti.

Link na galeriju fotografija