Ivan Klepić student Ekonomskog fakulteta - europski prvak u karateu

Ivan Klepić student Ekonomskog fakulteta - europski prvak u karateu

Ivan Klepić, student četvrte godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu u kategoriji preko 84 kilograma.

Ovaj vrijedni i samozatajni student Ekonomskog fakulteta ispričao je jednu od najljepših sportskih priča u BiH u 2018. godini. Osvajanjem titule europskog prvaka u karateu u kategoriji preko 84 kilograma u Novom Sadu upisao je svoje ime trajno zlatnim slovima u sportske almanahe bosanskohercegovačkog i europskog sporta.

Ivan Klepić član je mostarskog Sveučilišnog karate kluba Neretva. Ivan dolazi iz sportske obitelji, od malih nogu trenira karate i u svim dosadašnjim dobnim skupinama osvaja izuzetne rezultate, niže medalje i uspjehe. Pored toga Ivan je vrijedan, samozatajan i uspješan student 4. godine, smjera menadžment, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Put do titule bio je impresivan, Ivan je briljirao i dominirao cijelo prvenstvo napravivši niz od pet pobjeda, pobijedivši svu europsku elitu današnjice u karateu.

U neizvjesnoj finalnoj borbi savladao je Šahina Atamova iz Azerbejdžana rezultatom 1-0. 

Put prvaka započeo je u prvom kolu u kojem je bio bolji od Nijemca Horna, nekadašnjeg europskog i svjetskog prvaka te trenutno vodećeg na svjetskoj rang listi.

U drugom kolu pobijedio je izvanrednog Estonca koji je izbacio prošlogodišnjeg europskog prvaka iz Italije. U trećem kolu Ivan je pobijedio izvrsnog Anđela Kvesića iz Hrvatske (treći s posljednjeg Svjetskog prvenstva).

Ivan je u polufinalu pobijedio Gruzijca Gogitu, koji je već godinama jedan od najboljih svjetskih boraca.

Sveučilišni karate klubi Neretva je donio još jednu medalju za Mostar i BiH, Ivona Ćavar osvojila je brončanu medalju na istom Europskom prvenstvu.

Ivana i Ivonu je do ovog povijesnog rezultata vodio trener i izbornik ženske reprezentacije BiH u karateu g. Miroslav Klepić.

Studneti i nastavnici Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, sretni i ponosni zbog izuzetnog uspjeha, upućuju svome prvaku iskrene čestitke i žele mu svako dobro u nastavku njegove karijere.