Svečanost pola stoljeća Ekonomskog fakulteta

Svečanost pola stoljeća Ekonomskog fakulteta

Održana je svečanost i obilježeno pola stoljeća života i rada Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, gdje je promovirana monografija i dodijeljene plakete zaslužnima.

Dana 15.12.2022. godine održana je svečanost u povodu obilježavanja pola stoljeća života i rada Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Svečanosti su nazočili brojni gosti, partneri i prijatelji Ekonomskog fakulteta.

Svečanost je svojim uvodnim govorom otvorio dekan prof.dr.sc. Igor Živko koji se osvrnuo na život i rad Ekonomskog fakulteta, a posebno na izazove s kojima se fakultet susretao i susreće svakodnevno. Na poseban način je istakao sve izazove koji stoje ili su stajali pred Ekonomskim fakultetom od njegova početka djelovanja do danas. Svaki od tih izazova na svoj su način utjecali na razvoj fakulteta. Dekan se u svome obraćanju zahvalio i svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju i razvoju fakulteta. Dekan je na koncu svoga izlaganja zaželio da fakultet nadživi ovu generaciju i doživi još puno stoljeća i generacija u svome životu i radu.

Nakon dekana nazočnim se obratio rektor Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Zoran Tomić, koji je čestitao fakultetu ovu veliku i važnu obljetnicu te istakao važnu ulogu koju Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru ima od svoga osnivanja do danas. Na poseban način zahvalio se dekanu prof. Živku na konstruktivnosti u radu postojećeg senata Sveučilišta, ali i svim bivšim dekanima koji su svojim radom i djelovanjem na Ekonomskom fakultetu doprinijeli razvoju i stvaranju današnjeg Sveučilišta u Mostaru.

Nakon rektora nazočnima se obratila dekanica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof.dr.sc. Jasmina Selimović koje je čestitala Ekonomskom fakultetu ovu važnu i veliku obljetnicu te na poseban način istakla poveznicu između ova dva fakulteta od 1971. godine do danas.

Nazočnima se obratio i prodekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Božidar Jaković koji je čestitao ovu veliku obljetnicu te istakao duboku i iskrenu povezanost između ova dva fakulteta u proteklom vremenu ali i zaželio puno uspjeha u nastavku života i rada ove dvije institucije.

Nakon govora uvaženih gostiju i prijatelja, u drugom dijelu svečanosti promovirana je monografija pod naslovom „Pola stoljeća Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru“ te posebno izdanje Zbornika radova Ekonomskog fakulteta.

Monografiju je promovirao prodekan prof.dr.sc. Nikola Papac koji je u svome izlaganju pokazao put i izazove koje je uredništvo prošlo u pripremi ove monografije te se na poseban način osvrnuo na glavne podatke iz povijesti Ekonomskog fakulteta.

Posebno izdanje Zbornika radova Ekonomskog fakulteta promovirala je članica Uredništva prof.dr.sc. Marija Čutura koja je predstavila članove uredništva ovog posebnog izdanja Zbornika te se osvrnula na proces pripreme ovog Zbornika ali i teme i znanstvenu kategorizaciju pojedinih članaka.

Nakon promocije Monografije i posebnog izdanja Zbornika, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru uručio je Pakete i Zahvalnice zaslužnima.

Plakete za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru su dobili nastavnici: izv.prof.dr. Zora Marijanović, red.prof.dr. Brano Markić, red.prof.dr. Dražena Gašpar, red.prof.dr. Željko Šantić i red.prof.dr. Mila Gadžić.

Zahvalnice za dugogodišnji uspješan rad su dodijeljene djelatnicima Ekonomskog fakulteta: Davorki Prskalo Marušić, Arijani Lauri, Veselki Kolar, Ilinki Zovak, Lenki Cvitković, Zorani Sušac, Ankici Lipki i Marseli Matković.

Zahvalnice za dugogodišnju uspješnu suradnju dodijeljene su poduzeću: GUMA M D.O.O. MOSTAR za sudjelovanje u projektu Kluba poslodavaca, zatim UNICREDIT BANK D.D. MOSTAR za realizacije studentskih projekata, FEDERALNOM ZAVODU ZA ZAPOŠLJAVANJE SARAJEVO za višegodišnju realizaciju projekta „Poduzetništvo studenata – od ideje do realizacije poduzetničkih projekata“ te SAVEZU RAČUNOVOĐA, REVIZORA I FINANCIJSKIH DJELATNIKA FEDERACIJE BIH za dugogodišnju suradnju u području računovodstvene profesije.

Cijeli događaj svečanosti uveličale su svojim divnim glasom i glazbenim točkama sestre Ramljak.

Galerija slika sa svečanosti obilježavanja Pola stoljeća Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (klikni i preuzmi)