Održani IX. Susreti katedri za računovodstvo ekonomskih fakulteta zemalja regije

Održani IX. Susreti katedri za računovodstvo ekonomskih fakulteta zemalja regije

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru od 14. do 16. srpnja 2022. godine  bio je domaćin IX. Susreta katedri za računovodstvo ekonomskih fakulteta zemalja regije. 

Susret su otvorili dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Igor Živko i predsjednica organizacijskog odbora prof. dr. sc. Josipa Grbavac.

Tijekom dvodnevnog programa kroz četiri različita događaja razgovaralo se ulozi računovodstva i financija u uvjetima neizvjesnosti u kojima se nalazi globalna ekonomija i BiH. Posebno mjesto u programu imao je okrugli stol na temu „Nalazi Ureda za reviziji institucija u FBiH – preporuke za unapređenje i potrebe prema specifičnim znanjima i vještinama“ na kojemu su uvodničari bili gosp. Dževad Nekić generalni revizor, gđa. Marijana Miličević i gđa. Mia Buljubašić iz Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH.

Nakon okruglog stola održana je panel rasprava na temu „Reforma javnog sektora kroz prizmu računovodstva i revizije". U svim događajima sudjelovali su predstavnici Saveza računovođa i revizora RS, Saveza računovođa, revizora i financijskih djelatnika FBiH, Revizorske komore FBiH.

Susreti su tradicionalno održani u prostorima EKO FIS Vlašić.