Studenti Ekonomskog fakulteta na međunarodnoj razmjeni putem Erasmus+ programa

Studenti Ekonomskog fakulteta na međunarodnoj razmjeni putem Erasmus+ programa

Zabava, učenje, upoznavanje novih ljudi i novih kultura, stjecanje znanja i istraživanje znamenitosti u europskim gradovima koji cvjetaju od kulture, umjetnosti, arhitekture i zanimljivih sadržaja.

Erasmus+ program dio je šire politike Europske unije koji za cilj ima razvijati mogućnosti za studente i studentsku mobilnost u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program je osnovan 1987. godine, a od 2014. provodi se na inovativniji način koji implementira sve druge politike EU, europske i međunarodne programe i inicijative, posebno ističući načelo cjeloživotnoga obrazovanja. Akademska mobilnost u okviru Erasmus+ programa uključuje studentsku mobilnost u svrhu studijskoga boravka i stručne prakse te mobilnost akademskoga i administrativnoga osoblja u svrhu osposobljavanja i poučavanja.

Sveučilište je već dugi niz godina uključeno u Erasmus+ programe te trenutačno svojim studentima, ali i nastavnome i administrativnome osoblju. Nudi mogućnost razmjene unutar 50 visokoobrazovnih institucija u Europi s kojima ima potpisane ugovore o suradnji: Irska, Češka, Mađarska, Portugal, Španjolska, Rumunjska, Austrija i Hrvatska, samo su neke od država s kojima je dogovorena suradnja u okviru Erasmus+ programa.

Koliko su zadovoljni mogućnostima studentske razmjene i mobilnosti, potvrđuju i studenti koji su sudjelovali u programima razmjene i boravili u nekim od europskih država.

Detaljnije na portalu SUM SOVA