Novosti i događanja

 

EU- perspektive i mogućnosti obrazovanja

Što nam to donosi EU? Koje su mogućnosti studiranja i zapošljavanja? Ima li budućnosti za nas mlade? Odgovore na ova i brojna druga pitanja vezana uz problematiku Europske unije mogli ste doznati ako ste u srijedu 22. svibnja 2013. godine bili u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, gdje su studenti sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održali prezentaciju na temu „EU - perspektive i mogućnosti obrazovanja“.

Treba naglasiti da je ovom prezentacijom započela i suradnja Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru  i Hrvatske studentske asocijacije, čiji su članovi za svoj projekt „Dani EU“, dobili dekanovu nagradu za najbolji projekt, te su s nama podijelili svoje znanje i iskustva.

Studenti su sa velikim zanimanjem popratili ovo predavanje, budući da je tematika vrlo važna i aktualna, a svaka nova informacija je dobrodošla. Među ostalim, mogli su doznati koje su to zemlje koje su otvorene za primanje radne snage, koje su prednosti studiranja u EU, a koja ograničenja, koje su promjene koje će se odraziti na naš svakodnevni život i mnogo, mnogo  više. Dokaz da je tema pogođena je i velik broj pitanja koja su studenti postavljali na kraju prezentacije, a na koja su se naši gosti trudili što preciznije i relevantnije odgovoriti.

Ne sumnjamo da će se ova suradnja između fakulteta i organizacija nastaviti i u budućnosti, na obostranu korist i zadovoljstvo.

 

Copyright by: JMD - 2005.