Novosti i događanja

EKONOMIJADA 2013. - Ulcinj, Crna Gora

 

Studenti našeg fakulteta su i ove godine sudjelovali na tradicionalnom okupljanju studenata ekonomije iz čitave regije.

Ekonomijada 2013. se održala od 08.do 12.svibnja 2013.god., Velika plaža, Ulcinj, Crna Gora, te je po prvi puta naš Fakultet sudjelovao na  području Crne Gore, obilježavajući tako čak 50 godina tradicije održavanja ove studentske manifestacije.

Ekonomijadu 2013. su organizirali zajedničkim snagama Studentski zbor Ekonomskog fakulteta i Ekonomski fakultet.  Posebno treba istaknuti našu dekanicu prof.dr.sc Milu Gadžić, ali i  prodekane prof. dr. sc. Zdenka Klepića i prof. dr. sc. Igora Živka, koji su imali veliki doprinos u zahtjevnoj organizaciji ovog događaja, doprinos koji se ponajviše odnosi na financijski dio, budući da studenti sami teško da bi mogli nadoknaditi troškove putovanja.

U društvu više od tisuću kolega ekonomista iz pet balkanskih zemalja, studenti su uživali u moru, druženju, zabavi, učenju, sportu.

Treba istaknuti i brojna sportska natjecanja i natjecanja znanja i vještine u kojima su sudjelovali, te osvojili nagrade:

U pojedinačnoj konkurenciji: 1.mjesto na natjecanju u tenisu i 3. mjesto u šahu.

Ekipna natjecanja: 3.mjesto mali nogomet i 3.mjesto debata.

Ovo je više nego dobar uspjeh s obzirom da je konkurencija bila jaka, a pripreme vrlo kratke stoga čestitamo studentima na njihovim individualnim i ekipnim uspjesima. Nadamo se da će se ovakva praksa održati i narednih godina, da na što bolji način promoviramo Ekonomski fakultet, Sveučilište, Studentski zbor, posebno naše studente kao kvalitetne i pametne mlade ljude.

U realizaciji ovog događaja su svojim financijskim prilozima doprinijeli i drugi sponzori kojima se zahvaljujemo.

Copyright by: JMD - 2005.