Novosti i događanja

 Jednodnevno studentsko putovanje

Mostar-Sarajevo-Vitez-Bugojno-Mostar

Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u srijedu 23.4.2014. godine u organizaciji Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili su Centralnu banku Bosne i Hercegovine. Guverner CBBiH gosp. Kemal Kozarić i viceguverner gđa. Bajrović bili su domaćini za 170 studenta i profesore u njihovoj pratnji. Guverner je studentima u ime CBBiH poklonio komplet kovanica konvertibilne marke. Student Tomislav Zeleničić uručio je poklon guverneru gosp. Kozariću.

Tijekom boravka u Sarajevu studenti su posjetili Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, gdje im se prigodnim riječima obratio dekan EFSA prof.dr.sc. Željko Šain, prodekanica za nastavu i naučnoistraživački rad doc.dr.sc. Jasmina Selimović. Studentica Jaka Bilić uručila je poklon dekanu EFSA kao znak zahvalnosti za gostoprimstvo i poticaj budućoj suradnji dvaju fakulteta.

Studijsko putovanje nastavljeno je posjetom izvozno orijentiranom poduzeću Ambyenta FIS d.o.o. Vitez. Studenti su imali prilike vidjeti sve faze proizvodnje visoko kvalitetnog namještaja proizvedenog suvremenim strojevima i procesima namijenjenog tržištu EU. Informacije o proizvodnji, načinu obrade i tehnologiji proizvodnje studentima je prenio direktor gosp. Hrvoje Kraljević. Kao dobar domaćin gosp. Kraljević i tvrtka Ambyenta FIS Vitez studentima su osigurali hranu i piće.

Na kraju putovanja studenti su posjetili crkvu sv. Ante u Bugojnu jednu od dvije najveće crkve u BiH. Kratke informacije o građevini i njezinoj umjetničkoj vrijednosti dao je župni vikar fra Nikica Tomas.

U ime 170 studenta koji su bili na studijskom putovanju zahvaljujemo se osoblju Centralne banke Bosne i Hercegovine s guvernerom gosp. Kozarićem i viceguvernerom gđa. Bajrović, djelatnicima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu s dekanom prof.dr.sc. Šainom, djelatnicima Ambyente s direktorom gosp. Kraljevićem, fra Nikici Tomasu, studentima te vozačima Autoprevoza Mostar na razumijevanju i strpljenju, studentima Jaki Bilić i Tomislavu Zeleničiću nositeljima projekta, studentima i nastavnicima EFMO koji su pratili studente na putovanju mr.sc. Aneli Čolak, doc.dr.sc. Branimiru Skoki i Damiru Lucoviću.

 

Copyright by: JMD - 2005.