O fakultetu

Kontakt

Uprava

Povijest

Nastavno osoblje

Fakultetske službe

Knjižnica

Pravilnici i upute

webmail

Studijski programi

Sveučilišni studij

Preddiplomski studij

Diplomski studij

Specijalistički studij

Doktorski studij

Stručni studij

Mostar

Vitez

Orašje

Stari plan i program

Poslovna ekonomija

Poslovna škola

Poslijediplomski studij

Znanost i razvoj

Zbornik radova

Međunarodna suradnja

Konferencije

 

Studentski list - SEF

Linkovi

 

Novosti i događanja

 

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru domaćin 2. međunarodnog skupa katedri menadžmenta, organizacije i poduzetništva u regiji

 

Galerija fotografija    

Agenda

Dana 13. i 14. listopada na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Mostaru održan je drugi regionalni interkatedarski skup katedri za menadžment, poduzetništvo i organizaciju, te znanstvena konferencija pod nazivom: MANAGEMENT, ENTREPRENEURSHIP AND ORGANISATION IN 21st CENTURY: Regional exchange of best practices. Organizatori skupa su bili: Ekonomski fakultet Zagreb, Ekonomski fakultet Sarajevo, Ekonomski fakultet Split i domaćin, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru. Ovo je prvi ovakav skup u Bosni i Hercegovini, a važnost mu je u tome što je okupio sve najznačajnije stručnjake iz menadžmenta u regiji.

Pored organizatora, na ovome skupu je sudjelovalo i 50 sudionika, predstavnika svih javnih sveučilišta u Hrvatskoj koji imaju organizirano katedru za menadžment, organizaciju i poduzetništvo, a to su: Sveučilište Juraj Dobrila Pula, Odjel Ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković, Fakultet organizacije i informatike Varaždin Sveučilišta Zagreb, Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Dubrovniku - Odjel ekonomije i poslovne ekonomije, te predstavnici Karlovačkog Veleučilišta primjenjenih znanosti i prestavnici Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu.

Iz Bosne i Hercegovne su bili predstavnici svih javnih sveučilišta koji imaju organiziranu katedru za organizaciju, poduzetništvo i menadžment, a to su: Ekonomski Fakultet Univerziteta u Banjaluci, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli, te Ekonomski fakultet u Sarajevu koji je bio, uz domaćina,  jedan od suorganizatora ovoga skupa.

Skup je u ime domaćina i organizatora otvorila Prof.dr.sc. Mila Gadžić v.v. Dekana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Uvodna predavanja na skupu su održali Prof.dr.sc. Elvir Čizmić na temu „Business  planning as a main instrument of entrepreneurial venture running” s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i doc.dr.sc. Ivona Vrdoljak Raguž, pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku na temu „Vodstvo u suvremenom menadžmentu”.

Koordinaciju događaja u ime domaćina je obavljao prof.dr.sc. Zdenko Klepić, koji je i zatvorio skup, te najavio održavanje sljedećeg skupa naredne godine na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Temeljni cilj skupa je razvoj zajedničkih ideja i projekata iz ovog područja, kao i razmjena iskustava i  usklađivanje nastavnih programa.

Dobijanjem domaćinstva ovakvog skupa i njegovom organizacijom Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru je potvrdio svoje mjesto u krugu najcjenjenijih regionalnih Ekonomskih fakulteta, što je značajno priznanje za ovaj fakultet.

 

Copyright by: JMD - 2005.